![Lentil and pumpkin pot pies Lentil and pumpkin pot pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B010C64-9BF9-447E-9579-03DBA9822B7D/Derivates/6C277633-91ED-4A34-9D5F-FD2090B313CF.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rosemary ice puff pastry
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces
- 200 g plain flour
- 1 tsp sea salt
Pumpkin and lentil filling
- unsalted butter, for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 carrot (approx. 250 g), thinly sliced into rounds
- ¼ tsp dried rosemary
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 150 g red lentils, rinsed and drained
- 460 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g pumpkin, cut into pieces (2 cm)
- full cream milk, for brushing
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 14097.6 kJ / 3356.6 kcal
- Eiwitten
- 71.2 g
- Koolhydraten
- 273.2 g
- Vetten
- 212.6 g
- Verzadigd vet
- 115.5 g
- Vezels
- 46.3 g
- Natrium
- 5355.5 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Vegetarian sausage rolls
40p
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable pilaf
1h
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Lentil bolognese
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min