Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 échalote, coupée en deux
- 1 gousse d'ail
- 80 - 100 g de carottes, coupées en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 36 langoustines (têtes et queues)
- 2 tomates, coupées en quatre
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 1 branche de persil plat frais
- 25 g de vin blanc sec
- 30 g de whisky
- 200 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 785 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Carpaccio de saint-jacques
45 Min
Moules à l'escabèche
24 Std.
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 dk
Mises en bouche aux saveurs marines
30 dk
Mouclade charentaise
40 dk
Saumon sauce gribiche
35 dk
Déclinaisons autour de la mer
30 dk
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1sa
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35 dk
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1h 30min
Sole, farce mousseline aux petits légumes
1 Std. 55 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1sa 15 dk