Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 échalote, coupée en deux
- 1 gousse d'ail
- 80 - 100 g de carottes, coupées en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 36 langoustines (têtes et queues)
- 2 tomates, coupées en quatre
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 1 branche de persil plat frais
- 25 g de vin blanc sec
- 30 g de whisky
- 200 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 785 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lotte à la diepoise
40 Min
Mises en bouche aux saveurs marines
30 Min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 godz. 30 min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min
Cuillères de langoustine au cognac
35 Min
Cailles farcies
1 Std. 15 Min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce américaine
55 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 Min
Mouclade
1 Std.
Lotte à la provençale
50 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min