Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les mousselines
- 20 g de beurre, pour les ramequins
- 70 g d'échalotes,
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 c. à café de graines de coriandre
- 300 g de saumon frais, sans peau, coupé en gros morceaux
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 noix de saint-jacques, sans corail
- 600 g d'eau
- 1 c. à café bombée de fumet de poisson
La sauce
- 10 g de farine de blé
- 10 g de basilic frais
- 10 g de jus de citron
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1633 kJ / 393 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2u. 45min
Bavarois d'asperge
15 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Mises en bouche aux saveurs marines
30min
Terrine de saumon aux épinards
2 Std.
Déclinaisons autour de la mer
30min
Terrine aux deux poissons
1h
Terrine de poisson
1h
Pain de saumon
1 godz. 20 min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 Std. 15 Min