Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Risotto
- 30 g eschalots
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g Arborio rice
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 150 g mozzarella cheese, cut into pieces (1 cm)
Eggplant involtini
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 12 pieces eggplant, cut lengthways into thin slices (5 mm)
- 2 - 4 tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- ½ tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 400 g canned crushed tomatoes
- 80 g dry white wine
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2743.3 kJ / 653 kcal
- Eiwitten
- 20.2 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 36.9 g
- Verzadigd vet
- 12.3 g
- Vezels
- 6.8 g
- Natrium
- 1434.9 mg
Alternatieve recepten
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Lentil moussaka
3h 30min
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 Std. 5 Min
Courgette side dish
30min
Tuna empanadas
2 Std.
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Savoury crêpes
45 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min