![Ricotta and polenta chips Ricotta and polenta chips](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D27355D4-B29A-4626-B0F3-342AD3E03D70/Derivates/6725BEB7-DB51-4F81-A78B-05D2780A61E4.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Eiwitten
- 20.3 g
- Koolhydraten
- 54.3 g
- Vetten
- 19.9 g
- Verzadigd vet
- 11.4 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 420.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Polenta
25 Min
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.
Risotto verde
45 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Chocolate Frangelico® gelato
28h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Savoury crêpes
45 Min
Gnocchi
1h 40min
Milanese risotto
25 Min
Focaccia
2 godz. 5 min