Compatibele versies
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Eiwitten
- 47.4 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 30.6 g
- Verzadigd vet
- 10.2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 996 mg
Alternatieve recepten
Bourbon pork ribs
5h 50 min.
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2h 15min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 мин.
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 godz. 20 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 мин.
Lamb with pumpkin and lentils
50 мин.
Sicilian prawn salad
40 мин.
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 мин.
Steamed greens with lemon feta
20 Min