Compatibele versies
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Eiwitten
- 47.4 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 30.6 g
- Verzadigd vet
- 10.2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 996 mg
Alternatieve recepten
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29 godz. 45 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad (MEATER+®)
10h 30min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Spiced lamb pie
40 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Grilled potato salad with pangrattato
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Salmon en croute
50 min