Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Five spice powder
- 2 tsp Szechuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Duck
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred (optioneel)
- 2 duck breasts, skin on
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tbsp soy sauce
- 100 g Asian greens, cut into pieces
- 50 g broccolini, cut into thirds
- 2 tbsp honey
- 2 tsp sesame oil
- 4 fresh mushrooms, cut into slices
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1525.8 kJ / 364.7 kcal
- Eiwitten
- 37.4 g
- Koolhydraten
- 27.5 g
- Vetten
- 12.9 g
- Verzadigd vet
- 2.9 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 1058.3 mg
Alternatieve recepten
Fish with ginger lime sauce
35 min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 Std.
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Thai beef salad
1h 15 min
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Miso salmon broth
40 Min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min