Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tablespoon
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tsp cornflour
- 100 g water
- 200 g red wine
- 60 g balsamic vinegar
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1550 g lamb shanks (approx. 4)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5255 kJ / 1259 kcal
- Eiwitten
- 79 g
- Koolhydraten
- 64 g
- Vetten
- 71 g
Alternatieve recepten
Lamb sausage ragu
30 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Low waste chicken lasagne
1 godz. 30 min
Apricot Chicken
35 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 Min
Beef stew with gnocchi
3 Std. 15 Min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 godz. 25 min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min
Traditional sausage rolls
50min