Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coq au vin
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp sea salt
- ground black pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Mashed potato
- 1000 g floury potatoes, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 350 g milk
- 30 g butter, cut into pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4652 kJ / 1111.9 kcal
- Eiwitten
- 59 g
- Koolhydraten
- 114.6 g
- Vetten
- 44.5 g
- Verzadigd vet
- 18 g
- Vezels
- 14.7 g
- Natrium
- 2036.9 mg
Alternatieve recepten
Lamb sausage ragu
30 Min
Broccoli and ham pasta bake
1 godz.
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Low waste chicken lasagne
1 godz. 30 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Swedish meatballs and mash
50min
Family chicken galette
1h 55min
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 godz. 25 min