Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp black mustard seeds
- 250 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- ¼ tsp ground turmeric
- 120 g tomato paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into quarters
- 1 tsp salt
- 100 g Greek-style natural yoghurt, plus extra for serving
- 200 g coconut milk
- 2500 g lamb shoulder, bone in
- water, for roasting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1625.5 kJ / 387 kcal
- Eiwitten
- 45.2 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 22.2 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 430.2 mg
Alternatieve recepten
Layered lamb curry
1 godz.
Tandoori chicken
45 min
Chicken in yoghurt
30 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Lamb kleftiko
4 Std.
Prawn and mushroom crepes
50 min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Moroccan lamb with pilaf
5h 40min
Coconut lamb curry
2h
Spiced lamb pie
40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min.