![Prawn and saffron arancini Prawn and saffron arancini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95de98d2901e8c1bf13de92f62e073c5/Derivates/cfcb72dfb452111e2fa7261d645a0a1a2b4bc51a.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Arancini
- 150 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 250 g Arborio rice
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g white wine
- 1 pinch saffron
- 650 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
Assembly
- 130 g panko breadcrumbs
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 tbsp plain flour
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped
- 280 g cooked prawns, cut into pieces (2 cm)
- 2 eggs, lightly beaten
- vegetable oil (approx. 750 g), to deep fry
- lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 328.9 kJ / 78.6 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 9.7 g
- Vetten
- 2.4 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 124.1 mg
Alternatieve recepten
Hearty seafood chowder
45 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14sa
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15 min
Lamington swiss roll
25 Std. 40 Min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Retro prawn cocktail
20 Min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15 min
Beef Wellington
2h 15 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min