Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy Rub
- 1800 g beef short ribs, bone in (8-10 cm)
- 2 tbsp dark brown sugar
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 ½ tsp onion powder
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp cayenne pepper
- 2 whole cloves
Sweet barbecue sauce
- 1 red onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 210 g tomato sauce
- 120 g dark brown sugar
- 60 g pineapple juice (see Tips)
- 60 g honey
- 1 tsp paprika
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1200 g water
Polenta
- 150 g Gouda cheese, cubed (3 cm pieces)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 900 g water
- 130 g polenta
- 1 tsp sea salt
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
- spring onions/shallots, julienned, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6452.7 kJ / 1542.2 kcal
- Eiwitten
- 51.8 g
- Koolhydraten
- 43.4 g
- Vetten
- 129.2 g
- Verzadigd vet
- 60 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 1583.4 mg
Alternatieve recepten
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 35min
Herb and garlic dip
5min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3sa 5 dk
Retro prawn cocktail
20 Min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min