Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy Rub
- 1800 g beef short ribs, bone in (8-10 cm)
- 2 tbsp dark brown sugar
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 ½ tsp onion powder
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp cayenne pepper
- 2 whole cloves
Sweet barbecue sauce
- 1 red onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 210 g tomato sauce
- 120 g dark brown sugar
- 60 g pineapple juice (see Tips)
- 60 g honey
- 1 tsp paprika
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1200 g water
Polenta
- 150 g Gouda cheese, cubed (3 cm pieces)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 900 g water
- 130 g polenta
- 1 tsp sea salt
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
- spring onions/shallots, julienned, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6452.7 kJ / 1542.2 kcal
- Eiwitten
- 51.8 g
- Koolhydraten
- 43.4 g
- Vetten
- 129.2 g
- Verzadigd vet
- 60 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 1583.4 mg
Alternatieve recepten
Mashed potatoes for two (peeler)
30 λεπτ.
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 godz. 50 min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 Std.
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Beef cheek Bourguignon
5h 25min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min