Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Master stock
- 1000 g water
- 70 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 20 g Shaoxing wine
- ½ tsp salt
- ½ cinnamon quill
- 1 star anise
- 1 tsp fennel seeds
- 2 whole cloves
- 1 piece orange peel (4 x 3 cm), no white pith
Chicken
- 800 g chicken winglets, skin on
- 150 g rice wine vinegar
- 1 tbsp molasses
- 1 tbsp Chinese five spice
Salad
- 200 g carrots, cut into thirds
- 4 spring onions/shallots, white parts only, cut into thirds
- 120 g radishes
- 200 g daikon, peeled and cut into cubes (3 cm)
- 1 fresh green chilli, cut into halves and deseeded
- 1 fresh red chilli, cut into halves and deseeded
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 40 g rice wine vinegar
- 20 g light soy sauce
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sesame oil
- ½ tsp ground white pepper
- 50 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2749 kJ / 654.5 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 44.5 g
- Verzadigd vet
- 12.5 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 1890.8 mg
Alternatieve recepten
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Thai red curry paste
15 dk
Porcini mushroom salt
5 menit
Thai green curry paste
10 min
Pork with black bean sauce
30 menit
Turmeric lime chicken skewers
1 Std. 30 Min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min