Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1060 g water
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon quill
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, small, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pandan leaves (see Tips)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 896 kJ / 213.3 kcal
- Eiwitten
- 26.9 g
- Koolhydraten
- 6.4 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 733.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Sambhar
1h 30min
Biryani
1h 25min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Coconut fish curry
1sa 10 dk
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Potato karakari
50 min