Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 4 oz onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 bird's eye chili, fresh, halved
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tbsp olive oil
- 1 tsp garam masala
- 1 heaping tbsp curry powder, or to taste
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 1 tbsp tomato paste
- 5 oz red lentils
- 12 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 10 oz water
- 16 oz fresh Roma tomatoes, diced (½ in.)
- 13 ½ oz coconut milk (approx. 1 can)
- 5 oz fresh spinach leaves
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 31.3 g
- Vetten
- 11.6 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 44.3 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Black Bean Walnut Patties
35 Min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Greek Lentils and Rice
40 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10 phút
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 Min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Eggplant and Tomato Pasta
45 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Vegetarian Chili
50 min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min