![Eggplant, Spinach & Lentil Curry Eggplant, Spinach & Lentil Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6309645a-5e41-4325-82f6-3d7c3e4c6eef/Derivates/df1bdf47-0762-4cdb-97c8-7ff86c2cea73.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 4 oz onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 bird's eye chili, fresh, halved
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tbsp olive oil
- 1 tsp garam masala
- 1 heaping tbsp curry powder, or to taste
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 1 tbsp tomato paste
- 5 oz red lentils
- 12 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 10 oz water
- 16 oz fresh Roma tomatoes, diced (½ in.)
- 13 ½ oz coconut milk (approx. 1 can)
- 5 oz fresh spinach leaves
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 31.3 g
- Vetten
- 11.6 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 44.3 mg
Alternatieve recepten
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Vegan Cashew Sauté
35min
Risotto with Spinach and Peas
30min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Greek Lentils and Rice
40min
Black Bean Walnut Patties
35min