![Lemony Broccoli and Chickpea Pitas Lemony Broccoli and Chickpea Pitas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A53D10AE-4DA9-45F9-A2DD-CC88BFA63A3F/Derivates/73ce2f13-cf2c-4939-b445-619a57b2c895.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 lemons, 1 thin peel only, no pith and 2 oz juice reserved
- 2 garlic cloves
- 1 tsp salt
- ¼ tsp dried red chili flakes
- ⅛ tsp ground black pepper
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ oz Dijon mustard
- ½ oz honey
- 1 tbsp capers, drained
- 12 oz broccoli florets (see Tip)
- 1 can chickpeas, rinsed, drained (approx. 15 oz)
- 5 pita breads, halved
- lettuce, to serve
- 2 oz red onions, thinly sliced (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1598 kJ / 382 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 954 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Southwest Quinoa
40min
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Vegan "Beefy" Burger
1 Std. 40 Min
Vegetarian Burger
1h 15min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2h 35min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Tofu Ramen Bowl
55 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1h 10min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 Min