Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Eiwitten
- 36.6 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 26.7 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 965.6 mg
Alternatieve recepten
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35p
Chicken cacciatore
50 Min
Eggplant cannelloni
1hod. 35min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 Std. 15 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 Min
Seafood panzanella
1 Std.
Pork and apple cider stew
1h 40 min
Flaky salmon pie with herb dressing
40p
Prawn salad with avocado dressing
35p
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40p
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min
Lamb Moussaka
1h 30min