Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g dried brown lentils (see Tips)
- 550 g water, plus extra for soaking
- 200 g bacon, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 170 g carrot, cut into pieces
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tbsp white vinegar
- 240 g chorizo, cut into slices (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1408.6 kJ / 335.4 kcal
- Eiwitten
- 25.7 g
- Koolhydraten
- 28.2 g
- Vetten
- 11.1 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 8.3 g
- Natrium
- 1083 mg
Alternatieve recepten
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
White zucchini and cannellini bean soup
25min
Mushroom risotto
30min
Gluten free spinach and lemon pasta
1h 20min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min
Jambalaya
35min
Pasta primavera
1h
Risotto verde
45 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Coconut rice pudding with fresh mango
25min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Tomato and lentil dahl
35min