
Compatibele versies
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tortillas
- 50 g quinoa
- 50 g chia seeds
- 50 g polenta (cornmeal)
- 2 tbsp sesame seeds
- 2 pinches sea salt to taste
- 2 tsp lime juice freshly squeezed (approx. ½ lime)
- 60 g water
Corn and coriander salsa
- 700 g water
- 650 g sweet corn cobs husks removed
- ¼ red onion
- 8 sprigs fresh coriander leaves only
- 1 avocado flesh only
- 30 g lime juice freshly squeezed, (approx. 2 limes)
- sea salt to taste
- fresh ground black pepper to taste
Shredded beef cheeks
- 400 g boiling water
- 1 ancho chilli deseeded
- 3 sprigs fresh coriander including roots
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 fresh bird's eye chilli deseeded if preferred
- 4 garlic cloves
- 900 g beef cheeks trimmed and cut into cubes (3 - 4 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 tsp cocoa powder
- 30 g dark cooking chocolate (optional)
- 120 g water
- 1 tbsp Meat stock paste
- 3 tsp peanut butter
- 3 tsp tomato paste
- 30 g lime juice freshly squeezed, (approx. 2 limes)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 631.5 kcal / 2653 kJ
- Eiwitten
- 54.3 g
- Vetten
- 34.9 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vezels
- 7.8 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Natrium
- 560.1 mg