Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta brisé
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro morbido e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 60 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 cipollotto a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 600 g di scarola, lavata, asciugata e a strisce (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 50 g di uva passa ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 20 g di pinoli
- 50 g di olive nere denocciolate
Terminare la preparazione
- farina tipo 0 q.b.
- burro morbido e a pezzi q.b.
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 866 kJ / 207 kcal
- Eiwitten
- 3.2 g
- Koolhydraten
- 18.4 g
- Vetten
- 13.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1 Std.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35 min
Riso e verze
1h 10 min
Carciofi stufati
30 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Sandwich alle cime di rapa
50 Min
Alici alla Reggina
45 min
Roccocò
2h
Pizza di scarola
3ωρ. 30 λεπτ.
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40 min
Brioche ai peperoni
2 Std. 45 Min