Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3287 kJ / 786 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 90 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 1181 mg
Alternatieve recepten
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Krautfleckerl
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Mohnnudeln
1h 30min
Eiernockerl
30 min
Kaspressknödelsuppe
1sa 35 dk
Semmelknödel
50 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Wurstknödel
1h 20 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h