Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3287 kJ / 786 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 90 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 1181 mg
Alternatieve recepten
Wurstknödel
1h 20min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Semmelknödel
50min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Krautfleckerl
40min
Grießnockerl
30 min
Mohnnudeln
1h 30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Kaspressknödelsuppe
1h 35min