Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g shallots, peeled
- 20 g bird's eye chillies (cili padi)
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut in pieces
- 1 tsp shrimp paste (belacan)
- 50 g coconut oil
- 10 kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 3 limes, juice only
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 707 kJ / 169 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 595 mg
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Es Kuwut (Honeydew and Coconut drink)
15 min
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1 Std. 35 Min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4h 40 min
Sambal Belacan
10 Min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Crispy Ikan Bilis
40 min