Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g ogórków, z odciętymi końcówkami
- 150 g rzodkiewek
- 100 g kalarepy, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 1 ząbek czosnku
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000
g kefiru
of 1000 g maślanki - 100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 4 jajka
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Eiwitten
- 16.2 g
- Koolhydraten
- 21.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 791.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Wegański sos „serowy”
20min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Chłodnik z botwinki
1hod.
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1hod. 10min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1 Std. 15 Min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 min