Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
TM6

Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

  • 155 g rauwe cashewnoten
  • water, om te weken

Paprikaolie

  • 60 g extra vergine olijfolie
  • 1 ½ tl paprikapoeder

Pikante cashewnotensaus

  • 155 g hoi sin saus
  • 70 g misopasta (zie tip)
  • 2 el groentebouillon poeder
  • 30 g agavesiroop
  • 1 el shichimi togarashi, Japans 7-kruidenmengsel

Shiitake dashi

  • 1400 g water
  • 90 g shiitake paddenstoelen, gedroogd, dun gesneden
  • 15 g kombu (ongeveer 3-4 grote bladeren)

Udon noedels

  • 1500 g water
  • 1 - 2 el extra vergine olijfolie, om te bakken
  • 170 g tempé, in stukken
  • 1 el rode chili-olie
  • 340 g udon noedels, gedroogd
  • eetbare bloemen, om te versieren

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2820.3 kJ / 674.1 kcal
Eiwitten
22.8 g
Koolhydraten
80.1 g
Vetten
31.8 g
Verzadigd vet
5.8 g
Vezels
6.1 g
Natrium
914.2 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten