Parelgerst- en champignonsoep

Parelgerst- en champignonsoep

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 50min
10 porties

Ingrediënten

  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    50 g
  • wortelen geschild en in stukken (ongeveer 1 stuk)
    115 g
  • ui in stukken
    110 g
  • knoflookteentje gepeld
    1
  • selder in stukken
    80 g
  • prei in stukken
    140 g
  • parelgerst
    200 g
  • water
    1200 g
  • verse bruine paddenstoelen in plakjes
    150 g
  • gedroogde shiitakes vooraf bevochtigd en gesneden
    60 g
  • groentebouillonpasta
    1 tl
  • fijn zout of naar smaak
    1 tl
  • gemalen zwarte peper of naar smaak
    1 tl
  • boerenbrood

Voeding per 1 portie

Calorieën 218 kcal / 916 kJ
Eiwitten 6 g
Vetten 6 g
Koolhydraten 38 g
Vezels 5 g
Verzadigd vet 3 g
Natrium 566 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...