![Parelgerst- en champignonsoep Parelgerst- en champignonsoep](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1163e70-666a-426f-823b-07baff9c5fdb/Derivates/423511cd-d6d6-41b6-8052-84dd0ce7492f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 115 g wortelen geschild en in stukken (ongeveer 1 stuk)
- 110 g ui in stukken
- 1 knoflookteentje, gepeld
- 80 g selder in stukken
- 140 g prei in stukken
- 200 g parelgerst
- 1200 g water
- 150 g verse bruine paddenstoelen, in plakjes
- 60 g gedroogde shiitakes, vooraf bevochtigd en gesneden
- 1 tl groentebouillonpasta
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- 1 tl gemalen zwarte peper of naar smaak
- boerenbrood
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 916 kJ / 218 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 566 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Geen beoordelingen
Vegan pudding
15min
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Kreplach
55 Min
Schiacciata met gerookte zalm
Geen beoordelingen
Bieslook en gerookte ham muffins
45 Min
Vegan challah brood
2 Std. 30 Min
Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree
Geen beoordelingen
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1h 30min
Maanzaadslakken
Geen beoordelingen
Yoghurt met kokosmelk
15h