Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 1000 g Wasser, heiß
- 150 g Wasser, lauwarm
- 15 g Sauerteig (Weizensauerteig z. B. von Seitenbacher®)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig und Fertigstellung
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1000 g Wasser, heiß
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 4255 kJ / 1017 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 203 g
- Vetten
- 5 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 2420 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 Std.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10min
Butter, selbst gemacht
10min
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1h
Weltmeisterbrot
5 Std.
Mediterranes Pane Bianco
2 Std.
Italienische Ciabattas
4h 30min
Mediterrane Baguettes
4 godz.
Hayas Sauerteigbrot
20 Std.
Dinkel-Sauerteigbrot
20 Std.
Brioche mit Cremelikör
5 Std.
Ciabatta
17 Std.