Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 1000 g Wasser, heiß
- 150 g Wasser, lauwarm
- 15 g Sauerteig (Weizensauerteig z. B. von Seitenbacher®)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig und Fertigstellung
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1000 g Wasser, heiß
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 4255 kJ / 1017 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 203 g
- Vetten
- 5 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 2420 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 Std.
Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce
45min
Fenchelzöpfe
3h
Kräuter-Brot-Schleifen
2h 30 min
Römische Pizza Bianco
6h 30min
Bayerischer Leberkäse
14h 30 min
Mediterrane Baguettes
4h
Sauerkraut
96 Std.
Italienische Ciabattas
4h 30 min
Baguettes auf die Schnelle
50min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min