Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gebak
- 120 g boter, ingevroren blokjes (30 min.)
- 180 g bloem plus extra voor het bestuiven
- 40 g poedersuiker
- 1 snuifje zeezout
- 1 eierdooier, van medium ei
- 3 tl water
Peren
- 500 g water
- 3 peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
Frangipane vulling
- 1 citroen, alleen dunne schilfers van de schil
- 120 g kristalsuiker
- 120 g boter, zacht
- 2 eieren, medium (53-63 g)
- 120 g gehakte amandelen
- 15 g bloem
Glazuur
- 1 eetlepel abrikozenjam gesmolten
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2249 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 35.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rode kool met appel
1 Std. 10 Min
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Kreplach
55 Min
Paastuin
Geen beoordelingen
Butternut en gembersoep
35 min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1h 20min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2h 30 min
Truffels van cacao en gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers
45 min
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1h 30 min
Peperkoekkoekjes
2sa 20 dk
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30 Min
Banketbakkersroom
15 Min