Frangipane met peer

Frangipane met peer

5.0 1 beoordeling
Voorbereiding. 25min
Totaal 1u. 30min
8 porties

Ingrediënten

Gebak
  • boter ingevroren blokjes (30 min.)
    120 g
  • bloem plus extra voor het bestuiven
    180 g
  • poedersuiker
    40 g
  • zeezout
    1 snuifje
  • eierdooier van medium ei
    1
  • water
    3 tl
Peren
  • water
    500 g
  • peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
    3
Frangipane vulling
  • citroen alleen dunne schilfers van de schil
    1
  • kristalsuiker
    120 g
  • boter zacht
    120 g
  • eieren, medium (53-63 g)
    2
  • gehakte amandelen
    120 g
  • bloem
    15 g
Glazuur
  • abrikozenjam gesmolten
    1 eetlepel

Voeding per 1 portie

Calorieën 538 kcal / 2249 kJ
Eiwitten 8.4 g
Vetten 35.6 g
Koolhydraten 46 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...