Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gebak
- 120 g boter, ingevroren blokjes (30 min.)
- 180 g bloem plus extra voor het bestuiven
- 40 g poedersuiker
- 1 snuifje zeezout
- 1 eierdooier, van medium ei
- 3 tl water
Peren
- 500 g water
- 3 peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
Frangipane vulling
- 1 citroen, alleen dunne schilfers van de schil
- 120 g kristalsuiker
- 120 g boter, zacht
- 2 eieren, medium (53-63 g)
- 120 g gehakte amandelen
- 15 g bloem
Glazuur
- 1 eetlepel abrikozenjam gesmolten
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2249 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 35.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Latkes (aardappelkoekjes)
45 min
Gevulde vis
1 Std. 50 Min
Gember schillen
Geen beoordelingen
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2 godz. 40 min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35min
De wafels van de foor
3 godz.
Bloemkool-spinazie lasagne
1h 45min
Shortbread karamel gezouten boter
2 Std. 25 Min
Smoothie bowl met granaatappel en chiazaad
20 min
Rijstpap met tapioca
1 godz. 10 min
Bearnaisesaus
20 min
Meringue spoken
12h 25 min