Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zwetschgenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 8 Zwetschgen, entsteint
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3047 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 84 g
- Vetten
- 37 g
- Verzadigd vet
- 22 g
- Vezels
- 5.7 g
- Natrium
- 496 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Lungauer Topfentascherl
2h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 godz.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Marillenknödel
1h 15min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1h 20min