Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 75 g Milch, 1-3 EL extra
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 100 g Marillenmarmelade
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 3 EL Milch (optioneel)
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter
- 1 EL Milch
- 30 g Marillenmarmelade, passiert
- 50 g Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Mandelblättchen
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 1534 kJ / 367 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 254 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Kokosbusserl
25h
Kaffeekrapferl
2h
Polo Nero
50 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30 min
Nusspotize
2h 20min
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2h
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2h
Linzerkipferl
1h 10 min
Dotterbusserl
50 min
Oster-Eierlikörkuchen
11h
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.