Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 75 g Milch, 1-3 EL extra
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 100 g Marillenmarmelade
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 3 EL Milch (optioneel)
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter
- 1 EL Milch
- 30 g Marillenmarmelade, passiert
- 50 g Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Mandelblättchen
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 1534 kJ / 367 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 254 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Linzerkipferl
1h 10min
Schokokipferl
1h 30min
Nussberge
2u. 40min
Nusspotize
2h 20min
Osternest aus Germteig
2h
Kokosbusserl
25 Std.
Nussecken
4h
Lungauer Topfentascherl
2h 30 min
Osterbrot
2u. 40min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 Min