Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1545 kJ / 369 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 17 g
Alternatieve recepten
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1h 15min
Süßer Mürbeteig
1 Std. 50 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Strudelgrundteig
45 Min
Apfelstrudel
1小时 20 分钟
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h