Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 11.7 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 17.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Persian Flatbreads
1h 45min
Glamorgan Sausages
50min
Quick Flatbreads
20 Min
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45min
Tikka Paste
1 Std.
Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
4h
Cumin Rice
25 Min
Apple Buckle Cake (TM6)
2h
Leftover Poultry Pho
2h 15min
Paneer Makhani
1 Std.
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9h