Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 11.7 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 17.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chapatis
1h 30min
Chilli Oil
1h 25min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9h
Middle Eastern Brunch
1h 20min
Paneer
4h 5min
Cucumber and Mint Raita
25 分钟
Tikka Paste
1h
Traditional Samosa
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Vegetable Samosa Filling
30min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min