
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Green salad and dressing
- 120 g Lebanese cucumber thinly sliced
- 40 g rocket leaves
- 40 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh dill leaves only
- 2 sprigs fresh mint leaves only
- ½ red onion cut into halves
- 50 g extra virgin olive oil
- ½ tsp ground coriander
- 1 tbsp white vinegar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 2 pinches white sugar
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Poached eggs and assembly
- 2 sprigs fresh dill leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g Greek-style natural yoghurt
- sea salt to taste
- 1700 g water
- 50 g white vinegar
- 4 eggs
- 3 tbsp unsalted butter
- 1 tsp smoked paprika
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes to taste
- ½ tsp sumac
- 2 tbsp mixed fresh herbs leaves only (e.g. dill, parsley, coriander, mint)
- toast of choice, gluten free if required (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 725.7 kcal / 3036.1 kJ
- Eiwitten
- 31.1 g
- Vetten
- 54.3 g
- Koolhydraten
- 29.8 g
- Vezels
- 4.2 g
- Verzadigd vet
- 18.7 g
- Natrium
- 531 mg