Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- oliwa z oliwek, do skropienia bulwy kopru włoskiego
- 1 gałązka tymianku, świeżego
- skórka otarta z ¼ cytryny
- 800 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
-
400
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
of 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 20 g octu balsamicznego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1112.9 kJ / 266 kcal
- Eiwitten
- 7.9 g
- Koolhydraten
- 45.5 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 4.2 g
- Natrium
- 39.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Makaron po liguryjsku
45min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Risotto po mediolańsku
30 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1h 40min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Pasta à la Norma
50min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min