Apparaten en accessoires
Chana Masala
Voorbereiding. 10min
Totaal 45min
2 portions
Ingrediënten
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
fresh green chilli halved, deseeded if desired1
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
vegetable oil15 g
-
onions quartered50 g
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
tinned chopped tomatoes200 g
-
130 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tendercooked chickpeas (drained weight)300 g
-
water150 g
-
fine sea salt1 tsp
-
garam masala½ tsp
-
lemon juice½ Tbsp
-
fresh coriander leaves chopped, for garnishing5 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
995.1 mg
Eiwitten
33.4 g
Calorieën
2924.7 kJ /
699 kcal
Vetten
17.6 g
Vezels
21.9 g
Verzadigd vet
1.6 g
Koolhydraten
107.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
A Taste of India
72 recepten
VK en Ierland
VK en Ierland