Sambhar

Sambhar

3.2 12 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 5min
6 portions

Ingrediënten

  • onions quartered
    50 g
  • tomatoes halved
    50 g
Masala
  • vegetable oil
    25 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    1 tsp
    1 tsp toor dahl (yellow dried split peas)
  • fenugreek seeds
    1 tsp
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • asafoetida
    1 tsp
  • Kashmiri dried chillies to taste
    2 - 4
Soup
  • dried tamarind soaked in hot water for 15 minutes
    5 cm
  • water
    1200 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    150 g
    150 g toor dahl (yellow dried split peas)
  • aubergines cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • fine green beans cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • ground turmeric
    1 ½ tsp
  • sugar
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Eiwitten 7.8 g
Calorieën 702 kJ / 168 kcal
Vetten 5.1 g
Koolhydraten 22.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...