Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 200 g melk
- 1 ei
- 40 g olijfolie
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 tl gedroogde gist
- 600 g bloem, en iets meer om te bestuiven
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl suiker
- ½ tl zout
Vulling
- 150 g Cheddar kaas, in stukken
- 5 takjes verse munt, enkel de bladeren
- 5 takjes verse bladpeterselie, enkel de bladeren
- 60 g verse jonge spinazie
- 40 g olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 1 gele ui, in vieren gesneden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g gehakt vlees (kip, rund of lam)
- 1 el bloem
- ¼ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 30 g citroensap
- 250 g feta kaas, verkruimeld
- olijfolie, in spray, om te bakken
- 1 citroen, in partjes, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1541.2 kJ / 366.9 kcal
- Eiwitten
- 18.2 g
- Koolhydraten
- 30.7 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 386.4 mg
Alternatieve recepten
Aromatische kipcurry
1h
Fatayer met kaas en munt
2h
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15min
Avocadosap met dadels
5min
Batbout met kaas
30min
Muntthee
25min
Harira
7h
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Ezogelin Soep
1 Std. 5 Min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 Std. 10 Min
Simit - Turkse sesam bagel
2h 10 min
Bulgur en rode linzensoep
50min