Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 190 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 20 g Wasser
- 700 g Birnen, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Weissweinessig
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- 80 g Rosinen, alle Sorten
- Voeding
- per 1 Einmachglas
- Calorieën
- 2038 kJ / 487 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 110 g
- Vetten
- 0 g
- Vezels
- 9.6 g
Alternatieve recepten
Kürbiswürfel süss-sauer
1h 25min
Birnen-Safran Kompott
3h 30min
Orangen Konfitüre mit Kiwi und Ingwer
50min
Rhabarber-Erdbeer Konfitüre
55 min
Feigensenf
1 Std.
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
1 Std.
Menü: Topinambursuppe, „Beet" Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3 Std.
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40 Min
Menü: Gefülltes Schweinsnierstück mit Kartoffel-Pastinaken-Stampf, Mandarinen-Gugelhopf
2 Std. 30 Min
Waldfrucht-Konfitüre (XXL)
1 Std.
Sauce béarnaise
20 min
Räbensuppe
30 min