
Compatibele versies
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gevulde gestoomde broodjes met champignonsaus
- 150 g melk
- 2 - 3 snuifjes suiker
- 1 tl gedroogde gist
- 1 ei
- 250 g bloem 10% eiwitgehalte
- 1 tl bakpoeder
- 1 ¼ tl zout
- ¼ tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 60 g uien gehalveerd
- 3 knoflookteentjes
- 300 g kippengehakt
- 1 tl Dijon mosterd
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- olie om in te vetten
- 80 g sjalotten gehalveerd
- 5 g verse peterselie blaadjes
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes gesneden
- 300 g champignon de Paris, vers in plakjes gesneden
- 150 g water
- 200 g room, min. 30% vet
Zuurkoolsoep
- 120 g uien gehalveerd
- 120 g baconblokjes
- 1000 g water
- 250 g zuurkool, vers gekookt
- 80 g wortelen in plakjes gesneden
- 2 laurierbladeren, gedroogd
- 3 - 4 jeneverbessen
-
2
tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) verkruimeld - 2 - 3 aardappelen (ca. 100 g), in blokjes gesneden (2-3 cm)
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- verse peterselie voor de garnering
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 892.5 kcal / 3734.3 kJ
- Eiwitten
- 34 g
- Vetten
- 46.4 g
- Koolhydraten
- 87.9 g
- Vezels
- 9.6 g
- Verzadigd vet
- 22.5 g
- Natrium
- 1874 mg