Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep

Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 5min
5 porties

Ingrediënten

Massaman curry pasta
  • pinda's, geroosterd, ongezouten
    80 g
  • sjalotten gehalveerd
    100 g
  • verse gember in plakjes gesneden (2 mm)
    20 g
  • citroengras, vers houten delen verwijderd, in plakjes gesneden (2 mm)
    1 stengel
  • rode pepers, vers ontdaan van zaadjes, in stukjes gesneden
    2
    1 bird's eye chili peper, vers, ontdaan van zaadjes, in stukjes gesneden
  • knoflookteentjes
    4
  • kokosmelk
    20 g
  • koriander, gemalen
    1 tl
  • kaneel, gemalen
    ½ tl
  • komijn, gemalen
    2 tl
  • kardemom, gemalen
    ½ tl
  • bruine suiker
    1 el
  • vissaus
    20 g
  • zout
    1 tl
Kokossoep
  • rijstnoedels (zie tip)
    100 g
  • knoflookteentjes
    3
  • sjalotten gehalveerd
    60 g
  • rode peper, vers ontdaan van zaadjes, in partjes gesneden
    1
  • gember, vers wortel in plakjes gesneden (2 mm)
    25 g
  • tomatenpuree
    20 g
  • koriander, gemalen
    ½ tl
  • olie
    20 g
  • water plus extra voor het weken van noedels
    860 gram
  • kippenbouillonpasta
    2 tl
    2 kippenbouillonblokjes (elk voor 0,5 l), verkruimeld
  • cherry tomaten gehalveerd
    150 g
  • champignon de Paris, vers in plakjes gesneden (ca. 2 mm)
    100 - 150 g
  • sojasaus
    20 g
  • kokosmelk
    600 g
  • basmati rijst goed afgespoeld en uitgelekt
    200 g
  • zout
    ½ tl
Kip en pompoen-massaman curry
  • wortelen in stukjes gesneden
    100 g
  • uien gehalveerd
    120 g
  • pompoen in blokjes gesneden (ca. 2 cm) (zie tip)
    250 g
    250 g butternut pompoen, in blokjes gesneden (ca. 2 cm) (zie tip)
  • olie
    10 g
  • kippenborstfilet in reepjes gesneden (ca. 3 cm x 2 cm) (zie Variatie)
    200 g
  • verse sperziebonen doormidden gesneden
    150 g
  • water
    100 g
  • kokosmelk
    200 g
  • kippenbouillonpasta
    1 tl
    1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • zout
    1 tl
  • korianderblad, vers voor de garnering
  • rode peper, vers in plakjes gesneden, voor de garnering
  • pinda's, geroosterd, ongezouten voor de garnering

Voeding per 1 portie

Calorieën 852.6 kcal / 3567.5 kJ
Eiwitten 26.3 g
Vetten 39 g
Koolhydraten 85.5 g
Vezels 7.1 g
Verzadigd vet 24.7 g
Natrium 1838.1 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...