Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa alla carbonara
- 110 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 uovo
- 4 tuorli
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Risotto
- 30 g di scalogno
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco secco
- 790 g di acqua
- 1 dado per brodo di carne o vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 200 g di guanciale a cubetti
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2970.3 kJ / 710 kcal
- Eiwitten
- 27.8 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 38.7 g
- Verzadigd vet
- 16.9 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 2118.6 mg
Alternatieve recepten
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Risotto zafferano e speck
35 min
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 min
Pasta alla carcerata
30 min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 min
Risotto zucchine e pancetta
35 min
Penne risottate ai gamberi
30 min
Costine di maiale in salsa barbecue
35 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 min
Purè di patate (TM6)
1 godz.