
Apparaten en accessoires
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u.
6 porties
Ingrediënten
Gedroogde vruchtencake
-
witte kikkererwten, uit blik uitgelekt en gespoeld500 - 600 g
-
zonnebloempitten30 g
-
olijfolie1 el
-
paprika, gerookt, gemalen1 tl
-
knoflookpoeder1 tl
-
kurkuma, gedroogd, gemalen1 tl
-
zout½ tl
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) zacht, in stukjes, plus extra om in te vetten70 gram
-
suiker100 g
-
eieren2
-
patisserie bloem plus extra om te bestrooien300 gram
-
karnemelk150 g
-
bakpoeder1 tl
-
bicarbonaat van sodium1 tl
-
droog fruit en noten mix (bijv. veenbessen, vijgen, rozijnen, amandelen, hazelnoten...), grof gehakt180 g
-
vanille-extract, natuurlijk1 tl
-
zout1 - 2 snuifjes
Gnocchi in pompoensaus
-
Parmezaanse kaas in stukjes gesneden50 g
-
sjalotten gehalveerd60 g
-
teentjes knoflook2
-
olijfolie30 g
-
pompoen vlees in stukjes gesneden (ca. 2 cm) (zie tip)500 g
-
tomatenpuree20 g
-
currypoeder1 tl
-
water300 g
-
groentebouillonpasta1 el
-
tijm, gedroogd1 tl
-
zout½ - 1 tl
-
zwarte peper, gemalen¼ tl
-
gnocchi voorgekookt800 g
Boerenkool en kikkererwten salade
-
boerenkool harde delen verwijderd, in stukken80 g
-
appels (alle soorten) schoon, klokhuis verwijderd, ongeschild, in stukken100 - 120 g
-
wortel in stukjes gesneden1
-
Dijon mosterd20 g
-
olijfolie60 g
-
vers geperst citroensap20 g
-
honing (optioneel)15 g
-
zout1 tl
-
cranberry, gedroogd1 - 2 el
Montage
-
gedroogde chilivlokken (optioneel) om te bestrooien
Voeding per 1 portie
Calorieën
1048 kcal /
4385 kJ
Eiwitten
26.3 g
Vetten
41.6 g
Koolhydraten
145.2 g
Vezels
12.7 g
Verzadigd vet
11.7 g
Natrium
1860.7 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Winter recepten
10 recepten
Benelux
Benelux