Compatibele versies
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gedroogde vruchtencake
- 500 - 600 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt en gespoeld
-
30
g zonnebloempitten
of 30 g pompoenpitten - 1 el olijfolie
- 1 tl paprika, gerookt, gemalen
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- ½ tl zout
- 70 gram boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), zacht, in stukjes, plus extra om in te vetten
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 300 gram patisserie bloem, plus extra om te bestrooien
- 150 g karnemelk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat van sodium
- 180 g droog fruit en noten mix (bijv. veenbessen, vijgen, rozijnen, amandelen, hazelnoten...), grof gehakt
- 1 tl vanille-extract, natuurlijk
- 1 - 2 snuifjes zout
Gnocchi in pompoensaus
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden
- 60 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 500 g pompoen vlees, in stukjes gesneden (ca. 2 cm) (zie tip)
- 20 g tomatenpuree
- 1 tl currypoeder
- 300 g water
-
1
el groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl tijm, gedroogd
- ½ - 1 tl zout
- ¼ tl zwarte peper, gemalen
- 800 g gnocchi, voorgekookt
Boerenkool en kikkererwten salade
- 80 g boerenkool, harde delen verwijderd, in stukken
- 100 - 120 g appels (alle soorten), schoon, klokhuis verwijderd, ongeschild, in stukken
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 20 g Dijon mosterd
- 60 g olijfolie
- 20 g vers geperst citroensap
- 15 g honing (optioneel)
- 1 tl zout
- 1 - 2 el cranberry, gedroogd
Montage
- gedroogde chilivlokken, om te bestrooien (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4385 kJ / 1048 kcal
- Eiwitten
- 26.3 g
- Koolhydraten
- 145.2 g
- Vetten
- 41.6 g
- Verzadigd vet
- 11.7 g
- Vezels
- 12.7 g
- Natrium
- 1860.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Noten bolognese
35 min
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Pizza met fruit en yoghurt
Geen beoordelingen
Peer, appel en zoete aardappelpuree
Geen beoordelingen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 min
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1h 30min
Brownies van zoete aardappel
1h
Vanillesiroop
30 min
Vegetarische bruine rijst
40min
Pudding
15 min
Zomerse pastasalade
30 min
Gierst met kip en curry
35 min