Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 14 brins de coriandre fraîche, équeutés (dont 4 ciselés)
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de carvi en poudre
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 c. à café rase de ras el-hanout
- 200 g de filet de poulet, coupé en lamelles
- 1 tomate, détaillée en dés
- 30 g de concentré de tomate
- ½ c. à café de sel
- 800 g d'eau
- 50 g de semoule d'orge fine, type tchicha (voir "Conseil(s)")
- 200 g de pois chiches en conserve égouttés
- 10 g de jus de citron (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2705 kJ / 638.8 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 104.5 g
- Vetten
- 8.3 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 471 mg
Alternatieve recepten
Soupe harira
40min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Chorba (soupe de légumes aux pâtes et aux pois chiches)
1 Std.
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 Min
Pains batbout marocains
1 Std.
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Msemen
40min
Harira
7 Std.
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h