Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Kichererbsen, getrocknet, halbiert (Chana Dhal), siehe Tipp
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Ghee
- 1 - 2 TL Chiliflocken, getrocknet und etwas mehr zum Garnieren
- 1 EL Garam Masala
- 1 TL Curry
- 1 Sternanis
- 2 - 3 EL Tamarinden-Paste
- 1 ½ EL brauner Zucker
- 150 g Tomaten, grob gewürfelt
- 30 - 50 g Limettensaft, frisch ausgepresst
- 1 TL Salz
- 1 Limette, in Spalten, zum Garnieren
- Koriander zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2662 kJ / 636 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 89 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 18.5 g
- Natrium
- 690 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12 godz. 40 min
Falafelbällchen mit Tomaten-Kokos-Sauce
9 godz.
Kimchi
144 Std.
Massaman-Kürbis-Curry mit Hühnchen und Kokossuppe
1 godz. 5 min
Schoko-Tofu-Glace
6h 10min
Napa Kimchi
15 Std.
Auberginen mit Erdnuss-Kokossauce und Reis
1 godz.
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Kochbananen-Eintopf
45 Min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 godz. 10 min
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
1 godz.
Rotes Linsen-Dal
1 godz.