Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1600 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l), verkruimeld
of 2 volle tl groentebouillonpasta - 80 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 60 g sjalotten, gehalveerd
- 80 g boter, in stukken
- 20 g extra vergine olijfolie
- 640 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 min. kooktijd
- 120 g droge witte wijn
- 1 - 2 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1450 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 804 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto met oesterzwam en champagne
35min
Parelgerst- en champignonsoep
Brak ocen
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1u. 25min
Zoetzure dhal
Brak ocen
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Pizza met blauwe kaas, knapperige bacon, peer, honing en walnoten
3u. 35min
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20min
Verse zomerse loempia’s
30min
Vinaigrette van paprika's
Brak ocen
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Basis kippenbouillon
35min