Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crumble Topping
- 55 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 80 g plain flour
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- ⅛ tsp almond extract
Cake
-
500
g black cherries, very ripe, pitted
of frozen pitted cherries, defrosted - 100 g Kirsch (cherry brandy)
- 315 g plain flour
- ¾ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch fine sea salt
- 160 g unsalted butter, soft
- 300 g caster sugar
- 2 medium eggs
- 230 g buttermilk (see tip)
- 1 tsp vanilla extract
- ¼ tsp almond extract
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1731 kJ / 414 kcal
- Eiwitten
- 5.9 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 9.7 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 121 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Plum and Almond Traybake
1h 5 min
Apple cake
1 Std.
Mango Swiss Roll
40 Min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 Std.
Maple, Pecan and Banana Bread
1 Std. 30 Min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4 godz. 20 min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min