Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 90 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
- 100 g Walnusshälften
- 30 g Puderzucker
Biskuit
- 5 Eier
- 160 g Zucker
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 70 g Aprikosenkonfitüre
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g Rum
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 80 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 300 - 400 g Marzipan-Rohmasse
- Puderzucker zum Bearbeiten
- 12 Walnusshälften
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2272 kJ / 543 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 39 g
- Verzadigd vet
- 18 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 94 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Erdbeer-Sahnetorte
5h
Puddingbrezeln
3 Std.
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Lübecker Nusstorte
4 Std. 15 Min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 Std.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Bunter Retro-Obstboden
10h
Frankfurter Kranz
6 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Apfelkuchen satt
1h 30min