Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 240 g Milch
- 25 g frische Hefe, grob zerbröselt,
- 60 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 570 g Mehl
- 1 Prise Salz
Pudding-Füllung
- 130 g Milch
- 70 g Apfelsaft
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 15 g Mehl
- 2 Eigelb
- 35 g Butter, in Stücken
Streusel und Apfel-Topping
- 50 g Mandeln, ungeröstet
- 120 g Weizenmehl
- 85 g Butter, in Stücken
- 65 g Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 1 EL Rum
Fertigstellung
- 1 Eigelb, verquirlt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1569 kJ / 375 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 32 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bienenstich
2h 40min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2h
Zimtschnecken
2 godz. 30 min
Puddingbrezeln
3 Std.
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2 godz. 30 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Ofen-Berliner
6h
Apfel-Nuss-Kranz
2 godz. 15 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Quarkbällchen
30min
Striezel mit Nutella®
1h 45min