Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1283 kJ / 307 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 40 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Geröstete Kokos-Makronen
1h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Gebrannte Mandeln
1h
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Ostertorte
7 Std.
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30 min
Donauwellen
2u. 40min
Bienenstich
3h
Klassischer Käsekuchen
4h
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1h 50 min