Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Boden
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 375 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 g Kakao
- 10 g Milch
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (siehe Tipp)
Vanillecreme und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 30 g Öl
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1652 kJ / 395 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 26 g
- Vezels
- 2.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bienenstich
2h 40min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27 Std.
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min