Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di melanzane tonde (2 melanzane) a fette (1 cm)
- 50 g di olio di oliva
- 200 g di cipolle in quarti
- 3 spicchi di aglio
- 150 g di peperoni verdi o rossi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 400 g di pomodori pelati in scatola (peso lordo)
- 120 g di vino rosso
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- burro q.b.
- 200 g di lenticchie rosse, secche (vedere consiglio)
Besciamella
- 40 g di burro
- 500 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2000 kJ / 477 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 25 g
Alternatieve recepten
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35 Min
Parmigiana vegetariana con ragù di lenticchie
1 Std. 25 Min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35 Min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 Min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1 Std.
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min
Cavolfiore tikka masala
30 Min
Lenticchie all'indiana
35 Min